Robo-Rumble

Robo-Rumble

Läst: 

3 min

En sci-fi-historia för barn, av Aidan Chatterton

I den livliga staden Riverton var en ung pojke vid namn Timmy känd för sin uppfinningsrikedom. Fascinerad av teknik och robotik tillbringade han dagarna med att mixtra och skapa i sitt provisoriska garagelabb. En dag, efter otaliga timmars arbete, uppnådde han sin viktigaste prestation: en vänlig robot vid namn Bolt.

Bolt var ingen vanlig skapelse; han var utrustad med en hjärtliknande kärna, vilket gav honom förmågan att förstå och återgälda mänskliga känslor. Med hundra mans styrka och sinnet snabbt som en superdator blev Bolt snabbt Timmys bästa vän och duon blev oskiljaktiga. De lekte tillsammans, lärde sig tillsammans och på sin fritid försvarade de staden från enstaka problem som skenande traktorer eller borttappade kattungar.

Ryktet om Timmys uppfinning spreds över hela staden, och snart fick den girige lokala entreprenören, Mr. Blackstone, nys om Bolt. Han såg potential för vinst och bestämde sig för att skapa en armé av robotar, men till skillnad från Bolt saknade de en hjärtkärna och var kalla, känslolösa maskiner. Han planerade att använda dessa robotar för att ta över Riverton, i hopp om att göra det till ett tekniskt industriellt nav, med honom som den obestridda ledaren.

En solig eftermiddag blev stadsborna chockade när armén av oseriösa robotar marscherade in på Rivertons stora torg. Mr. Blackstone, flinade illvilligt, förklarade sina avsikter. Panik uppstod, men bland kaoset stod Timmy och Bolt starka.

De skyndade tillbaka till garaget, där Timmy utarbetade en plan för att programmera om de oseriösa robotarna. Bolt, trots faran, var redo att möta armén. Beväpnad med en omprogrammeringsenhet skapad av Timmy gav sig Bolt iväg för att konfrontera det mekaniska hotet.

Kampen var hård. Stadstorget förvandlades till en slagfält, där Bolt skickligt undvek attacker och använde omprogrammeringsenheten på de oseriösa robotarna. Varje omprogrammerad robot gick med Bolt och hjälpte honom i kampen. Timmy tittade oroligt från sitt labb, hejade på sin vän och gav strategier.

Trots oddsen lyckades Bolt programmera om alla robotar, utom en – den största och starkaste av dem alla. I den sista matchen tappade Bolts kraft, men han gav inte upp. Med en sista våg av energi hoppade Bolt upp på den gigantiska roboten och fäste omprogrammeringsenheten. Men ansträngningen var för mycket och Bolt slog ner och föll till marken.

Stadsborna såg på när den sista roboten stannade och sedan, till deras lättnad, flimrade dess hotfulla röda ögon och blev vänliga blå. Bolt hade lyckats men till en kostnad. Timmy sprang till sin vän och tårarna rann nerför hans ansikte. I tystnaden viskade han: “Du gjorde det, Bolt. Du räddade oss alla."

Tillbaka i labbet arbetade Timmy obevekligt, inte redo att ge upp sin vän. När det första gryningsljuset tittade in genom fönstren fyllde ett välbekant brum rummet. Bolts ögon flimrade upp, möttes av en lättad och utmattad Timmy.

Följande dag firade Riverton sin seger. De omprogrammerade robotarna hjälpte till att återuppbygga staden, och Mr. Blackstone kördes ut ur staden. När det gäller Bolt hyllades han som en hjälte. Men för Timmy var Bolt mer än en hjälte; han var hans bästa vän. Och i sina hjärtan visste de att deras äventyr bara hade börjat. De var redo för alla utmaningar som kom i deras väg, vilket bevisade att vänskapsbandet och ett gott hjärta kunde övervinna alla motgångar.

Markera som läst: 

Affiliate Banner
Home